Importanta curatarii laptopului

Necesitatea curatarii laptopului

Curatarea interiorului laptopului de praf este recomandat sa fie facuta macar o data in fiecare an, insa multi dintre utilizatorii de laptopuri nu cunosc sau nu tin cont de acest aspect. E drept ca nu toate laptopurile acumuleaza praf si impuritati la fel de repede si nu toate se incalzesc la fel, acest lucru depinzand mult si de modul in care sunt utilizate: de racirea/ventilatia corespunzatoare,  de utilizarea intensa a aplicatiilor care sunt solicitante pentru chipul video, nivelul de poluare a aerului in care laptopul este utilizat. Un alt factor important este modelul laptopului si calitatea acestuia.

Procesul de curatare a laptopului

Cu ocazia curatarii interiorul laptopurilor se schimba si pasta termoconductoare dintre radiator si procesor, respectiv chipul video. Aceasta pasta umple golurile microscopice a suprafetelor care se ating (chipuri, radiator) asigurand transferul de caldura degajata de aceste componente catre radiator. Acesta trimite apoi cu ajutorul unui ventilator caldura catre gurile de aerisire. Este vital ca circulatia aerului sa nu fie opturata de depuneri de praf. Pasta termoconductoare pe baza de argint, folosita de service-ul nostru, este de o calitate superioara. In plus, exista si unele modele de laptopuri mai ieftine, care nu au ventilator. Prin neglijarea curatarii periodice a laptopului depunerile de praf se acumuleaza, ajungand de multe ori la opturarea completa a orificiilor de aerisire si chiar la blocarea ventilatorului. Laptopul se supraincalzeste, contactele chipului video se desprind, ajungandu-se chiar la arderea chip-ului.  Costurile de reparatie in acest caz sunt deja mari.

Curatare laptopuri Cluj-Napoca

La majoritatea modelelor de laptop, pentru a se face corect curatarea, este necesara desfacerea completa a acestuia. De aceea (dar nu numai), curatarea este recomandata sa fie executata de catre cineva experimentat, in caz contrar stricaciunile produse de lipsa cunostintelor necesare pot determina costuri de reparatie mult mai mari decat costul manoperei de curatare. La Service PC Econix din Cluj-Napoca asiguram atat curatarea si mentenanta laptop-ului dumneavoastra, cat si servicii de reparatii laptopuri.